Jiaogulan, az ötlevelű ginseng Dél-Kínában naponta
Feladás dátuma : 2012-12-23 14:31
1 000 HUF ()
Leírás : Jiaogulan, az ötlevelű ginseng
Dél-Kínában naponta teaként fogyasztják, melyből egész napra elegendő energiát és erőt merítenek. Este segíti az anyagcserét és a zsírok lebontását. Ázsia azon területein, ahol fogyasztják, a 100 éves kort elérő emberek száma átlagon felüli. A Jiaogulan-t ötlevelű ginsengnek is nevezik. A neve ellenére azonban nem azonos a ginsenggel, sőt beltartalmi értékeit és gyógyhatását tekintve négyszer olyan hatékony. Kínában a legfontosabb gyógynövények között tartják számon.
A Jiaogulan jótékony hatásai:
- vércukor- és koleszterin csökkentő,
- szíverősítő hatású,
- jótékony hatás a bronchitisben szenvedőknek,
- életerő fokozó,
- jótékonyan befolyásolja az anyagcsere folyamatokat,
- erősíti az immunrendszert,
- szabályozza a vérnyomást,
- segít a májbetegségekben szenvedőknek,
- hatásos lehet a rák megelőzésben.
Teát a frissen szedett, vagy a kiszárított levelekből egyaránt készíthetünk. Íze enyhén édes és a medvecukorra emlékeztet. Egy liter vízzel forrázzunk le egy maréknyi levelet, melyeket érdemes felaprítani, és 5 - 15 percig áztassuk forró vízben. A friss leveleiből kitűnő saláta készíthető.
A Jiaogulan kúszónövény, de kisebb cserepekbe ültetve is figyelemreméltó nagyságúra nő. Szobában nevelve egész évben fejlődik. Használjunk jó minőségű virágföldet és rendszeresen tápoldatozzuk. Napos-, vagy félárnyékos helyeken egyaránt jól érzi magát. Támasztékot igényel.