Bortartályok: 12L-től 4.850L-ig
Rozsdamentes bortartályaink mindazok mellett, hogy esztétikai látványt is nyújtanak, magas minőséggel rendelkeznek, és saválló csapokkal vannak felszerelve. Az úszófedeles tartályok alkalmasak borok és különböző gyümölcslevek tárolására, és számos előnnyel rendelkeznek a fahordókkal szemben. - Könnyen tisztítható - Hosszú élettartam - Fala nem veszi át a különböző illatokat és színeket - A tárolt folyadék súlyához képest könnyű - A bort nem éri levegő, mivel a fedél együtt mozog a folyadék szintjével - Megfelel a legmagasabb fokú higiéniai előírásoknak - Esztétikus megjelenés Minden nyitott rendszerű bortartály polírozott rozsdamentes acélból készül, alapfelszereltségének része a hordótest, az úszó fedél és a záró fedél is.
200 L-es mérettől a tartályokhoz opcióként rendelhető tömlős rendszerű fedél, ami tartalmazza a szilikon tömlőt, a légző szelepet és az inox pumpát is. A tömlős és az inox pumpát is. A tömlős zárású fedél előnye, hogy a bor nem érintkezik idegen anyaggal, így a teljes tárolt bormennyiség felhasználható.
Pálinkatartályok:12L-től 300Lig.
A tartály polírozott rozsdamentes anyagból készült, az egészségügyi előírásoknak megfelelően, mely minden típusú pálinka és égetett szesz tárolására alkalmas.
Méztartályok: 40-70-110-200Kg
A tartály polírozott rozsdamentes anyagból készült, az egészségügyi előírásoknak megfelelően, mely méz tárolására lett kialakítva. Ezen tartályok leeresztő szelepe minden esetben Fi 40-es.
Rozsdamentes víztömlős prés: 35-100-160L
A prés must és gyümölcslé előállítására alkalmas, melyet az előzőleg ledarált termés nyomásával, préselésével kapunk.
A prés négy guruló lábra van szerelve, ezáltal rendkívül könnyen mozgatható. Perforált, rozsdamentes préskosara van, valamint egy természetes gumiból készült membrán.
Közvetítő közeg: Víz
Táplálás: Vízvezeték rendszerről 2,5 bar
Legmagasabb megengedett nyomás 3 bar
Préseléskor a ledarált terméssel feltöltjük a perforált palást és a középen elhelyezkedő gumimembrán közötti részt. A tető lezárása után víznyomással történik a préselés, melynek ideje alatt a nyomást egy mérőn lehet figyelni. Ha a nyomás 3,0 bar fölé emelkedik a biztonsági szelep kinyílik és a fölösleges víz a rendszerből kifolyik.
Mivel a darált gyümölcsöt nem felülről éri nagy nyomás, hanem a vízzel töltött membrán oldalról nyomja neki a perforált palástnak rendkívül kíméletes préselésre nyílik lehetőségünk, jó minőségű gyümölcslét és mustot kapunk